3 Şubat 2016 Çarşamba

BAL KABAKLI PASTA



Pazar alışverişine her çıktığımda, muhteşem turuncu renkleriyle bana hep göz kırpan bal kabaklarından almadan geçemiyorum. Fırında pişirdiğim yemeği harici, tatlısı da kapış kapış yeniyor evde. Uzun süredir denemek istediğim kolay, bir o kadarda lezzetli pastasını nihayetinde yaptım. Çok beğendik ben ve misafirlerim. İkinci yapışımda da sizlerle paylaşmak istedim. Bakalım sizler beğenecek misiniz?







MALZEMELER

15 dilim ( kibrit kutusundan biraz daha büyükçe) kabak tatlısı
1/2 paket petibör bisküvi
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz

KREMASI İÇİN

2 su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket krem şanti
1 yemek kaşığı tereyağı
Ayrıca
2 paket burçak bisküvi
2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı

YAPILIŞI
Yaklaşık 2 su bardağı ile suyunu çekene kadar pişirdiğiniz kabak tatlısını ılındıktan sonra, bir çatal yardımı ile eziniz. İçine kırıkladığınız petibör bisküvileri ve cevizleri de ekledikten sonra iyice karıştırınız. Streç film serilmiş bir kek kalıbına, kaşıkla bastırarak düz bir satıh olmasını sağlayınız. 
Bir tencerede süt,un, nişasta ve şekeri muhallebi kıvamında pişiriniz. Ilıyan muhallebiye 1 kaşık tereyağı ve 1 poşet krem şantiyi ekleyerek yaklaşık 3-4 dakika mikser yardımı ile çırpın. Kabak püresinin üzerine kremayı da bir kaşık yardımıyla yerleştirin. Son olarak 2 kaşık tereyağı ve burçak bisküvileri robotta un haline gelene dek çekiniz. Son kat olarak kek kalıbının üzerine güzelce yayın. hafif hafif kaşıkile bastırın. Üzerini streç film ile örterek yaklaşık 2-3 saat buz dolabında dinlendirin. Dinlenmiş pastamızı bir servis tabağına ters çeviriniz ve dilimleyerek servis yapınız. Vanilyalı dondurma eşliğinde mükemmel bir lezzet olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Afiyet olsun...

1 yorum:

Başak Ruhu dedi ki...

Yemeğe geliyorum