3 Şubat 2016 Çarşamba

ÇİN SALATASI


Annemin misafir kabul günlerinde vazgeçemediği
ikramıdır Çin Salatası. Yaz kış yemesi oldukça
keyifli bir tarif. Hem çay ikramlarınızın yanında, hem de yemek sofranızda meze ve salata olarak sunabileceğiniz, renkli görüntüsüyle iştah açan bir tarif. Bir o kadar da pratik. Malzemeleri her an buzlukta bulunabilecek malzemeler olduğundan, ani gelen misafirlerinize kısa sürede hazırlamanız mümkün.Bir yerde hayat kurtaran tarif de diyebiliriz.










MALZEMELER

1 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı haşlanmış tane bezelye
1/2 su bardağı küp küp doğranmış haşlanmış havuç
1/2 su bardağı haşlanmış mısır
1/2 su bardağı küp küp doğranmış kornişon turşu
1/2 demet doğranmış dereotu
4-5 adet doğranmış taze soğan
zeytinyağı, tuz ve limon

YAPILIŞI

Pirinci suyu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencereye alınız. Çok harlı olmayan bir ateşte suyu çekesiye kadar pişiriniz. Pirinçler pişmiş ama aynı zamanda pilavdan daha diri olmaları gerekiyor. Ilıyan pirincimizi bir servis kabına alınız. içine diğer malzemelerin hepsini ekleyin. Tuz, limon ve zeytinyağı oranı sizin damak zevkinize kalmış oranda olmalı. Ben bazı zamanlarda küp kesilmiş kapya biber ve küçük acı turşu biberlerden de ilave ediyorum. Tamamen o zamanki ruh halime kalmış bir tercih. Siz de tadını almak istediğiniz farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz salatanızı.

Afiyet olsun...


1 yorum:

Şükran Ünal dedi ki...

ne güzel olmuş basit gibi dursa da hem göze hem mideye hitap ediyor.. elinize sağlık.. yakında günüme deneyeceğim renklerle masada harika olacaktır. kocaman sevgiler.