1 Şubat 2013 Cuma

ÇAM FISTIKLI, KESTANELİ PİLAV


Çocukluğumdan beri sade pilav ile aram hiç iyi değildir. Mutlaka pirince renk katacak ve benim de iştahımı kabartacak ek malzemeler olmalı pilavın içinde. Anneme benzemişim bu konuda. Annem de mutlaka dondurucusunda, pilav pişirirken eklemek üzere haşlanmış nohut ve bezelye bulundurur. Onun da derdi renkli pilav olsun. Hele havuçlu etli pilav hımm nefis. Şu anda karnım çok aç. Hem yazıyorum hem de ağzımın sularını toparlamaya çalışıyorum. Kış mevsiminde en sevdiğim pilav garnitürü ise kestane. İki nişasta bir araya gelip kilo alma konusunda tehdit oluştursa da ben vaz geçmeden pişiriyorum. Çünkü lezzetine dayanamıyorum. Buyurun bir de benim tarifime bir göz gezdirin.

Malzemeler:
3 su bardağı baldo pirinç,
3 yemek kaşığı çam fıstığı,
3 yemek kaşığı kuş üzümü,
250 gr fırında pişmiş ve ayıklanmış kestane,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
3 yemek kaşığı tereyağı,
4,5 su bardağı tavuk suyu,
Tuz, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve bir tutam tarçın.
Yapılışı:
Pirinci yıkayıp sıcak suda yaklaşık 5 dakika kadar bekletelim.  Kuş üzümlerini de güzelce yıkayalım. Pilav tenceremize sıvı yağı alıp çam fıstıklarını kavuralım. Renkleri koyulaşmaya başlayınca tereyağını da ekleyelim. Suyunu süzdürdüğümüz pirinçleri de tencereye ekleyip 2-3 dakika kavuralım. Kestaneleri, kuş üzümlerini, tuz ve tarçını da ilave edip karıştıralım. Sıcak tavuk suyunu pirinçlerimizin üzerine ekledikten sonra, orta hararet ateşte pilavımızı pişirelim. Pişen pilavımızın üzerine bir miktar kağıt havlu örterek, 3 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Dinlenen pilavınızı servis yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Ben kemiksiz tavuk kalça etinden, baharatlı kavurma ile birlikte servis yaptım. Eşimden tam notu aldım. Sofranızda bir değişiklik olsun, siz de deneyin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: