Deniz ürünlerini çok seven bir eşe sahip olduğum için sık sık
mutfağımızda pişmekte. Tabii sahil kasabasında yaşıyor olmanın avantajı da var.
Oldukça taze, bir o kadarda bol çeşitler sunan balıkçılarımız bizi her
seferinde memnun ediyorlar. Haliyle durum bundan ibaret olunca, değişik pişirme
yöntemleri uygulama gereği doğuyor. Bana göre balık dendiğinde kızaracak veya mangal
olacak. Daha bir leziz geliyor bana. Fakat Alabalık dendiğinde, fırında kaşarlısı
da bir o kadar leziz oluyor. Hımm deneyin derim.
Malzemeler:
2 adet alabalık,
2 adet sivribiber,
1adet domates,
3 çorba kaşığı sıvı yağ,
100 gr kaşar peyniri,
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Alabalıkları güzelce temizleyip yıkadıktan sonra, toprak bir
kaba veya herhangi bir fırın kabına koyun. Doğranmış domatesleri, biberleri,
tuz ve karabiberi balıkların üzerlerine yerleştirin. Sıvı yağı da ekledikten
sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirmeye başlayın. Balıkların üzeri
kızarınca, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Yaklaşık 4-5 dakika daha
fırında beklettikten sonra yeşil salata ile birlikte servis yapın. Eğer damak tadınıza
uygunsa, soğan da ekleyebilirsiniz malzemelerin arasına. Fırında pişen balığı
ağırlaştırdığı için ben tercih etmiyorum.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder