10 Ocak 2013 Perşembe

FIRINDA KAŞARLI ALABALIK


Deniz ürünlerini çok seven bir eşe sahip olduğum için sık sık mutfağımızda pişmekte. Tabii sahil kasabasında yaşıyor olmanın avantajı da var. Oldukça taze, bir o kadarda bol çeşitler sunan balıkçılarımız bizi her seferinde memnun ediyorlar. Haliyle durum bundan ibaret olunca, değişik pişirme yöntemleri uygulama gereği doğuyor. Bana göre balık dendiğinde kızaracak veya mangal olacak. Daha bir leziz geliyor bana. Fakat Alabalık dendiğinde, fırında kaşarlısı da bir o kadar leziz oluyor. Hımm deneyin derim.



Malzemeler:
2 adet alabalık,
2 adet sivribiber,
1adet domates,
3 çorba kaşığı sıvı yağ,
100 gr kaşar peyniri,
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Alabalıkları güzelce temizleyip yıkadıktan sonra, toprak bir kaba veya herhangi bir fırın kabına koyun. Doğranmış domatesleri, biberleri, tuz ve karabiberi balıkların üzerlerine yerleştirin. Sıvı yağı da ekledikten sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirmeye başlayın. Balıkların üzeri kızarınca, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Yaklaşık 4-5 dakika daha fırında beklettikten sonra yeşil salata ile birlikte servis yapın. Eğer damak tadınıza uygunsa, soğan da ekleyebilirsiniz malzemelerin arasına. Fırında pişen balığı ağırlaştırdığı için ben tercih etmiyorum.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: