Yaz kış özellikle ızgara yemeklerin yanında çok severek
yenen fava baklanın malzemelerinde ufak tefek değişiklikler ile hoş bir lezzet
elde edilebiliyor. Soğuyunca donan bir yapısı olduğundan, farklı kalıplara
dökülerek güzel şekiller de çıkabiliyor ortaya. Sunumu zenginleştirip, hoşluk
katıyor sofralara.
Malzemeler:
250gr fava bakla,
1 adet orta boy kuru soğan,
3 adet orta boy havuç,
½ demet dereotu,
Tuz, zeytinyağı, limon suyu
Yapılışı:
Fava baklaları ayıklayıp yıkayalım ve bir tencereye alalım.
Havuçları yıkayıp, halka halka doğrayıp onları da tencereye koyalım. Kuru
soğanı da ayıklayıp doğradıktan sonra havuçların yanına alalım. Üzerini örtecek
kadar su ekleyip ocağa oturtalım. Kaynamaya başlayasıya kadar, orta hararetli
ocakta pişirmeye başlayalım. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ki dibi
tutmasın. Pişme esnasında suyunu çekip, biraz daha pişmesi gerekiyorsa eğer az
miktarlarda sıcak su ekleyebilirsiniz. Fava baklalarımız iyice yumuşadıktan
sonra, bir el blenderıyla pütür
kalmayacak şekilde püre haline getirelim. Bu işlem sırasında tuzu da ilave
edelim ki iyice karışsın. İyice püre haline gelen favamızın içine ince kıyılmış
dereotunu da ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştırdıktan sonra dilediğiniz kalıba
ve ya servis tabağına alalım. Ben küçük silikon kup kek kalıplarına dökmeyi
tercih ettim. Soğuduktan sonra ters çevirip, üzerine biraz zeytinyağı ve limon
ile servis yaptım.
Sizlerin de ellerine sağlık ve afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder