6 Ocak 2013 Pazar

HAVUÇLU, DEREOTLU FAVA BAKLA



Yaz kış özellikle ızgara yemeklerin yanında çok severek yenen fava baklanın malzemelerinde ufak tefek değişiklikler ile hoş bir lezzet elde edilebiliyor. Soğuyunca donan bir yapısı olduğundan, farklı kalıplara dökülerek güzel şekiller de çıkabiliyor ortaya. Sunumu zenginleştirip, hoşluk katıyor sofralara.







 Malzemeler:
250gr fava bakla,
1 adet orta boy kuru soğan,
3 adet orta boy havuç,
½ demet dereotu,
Tuz, zeytinyağı, limon suyu

Yapılışı:
Fava baklaları ayıklayıp yıkayalım ve bir tencereye alalım. Havuçları yıkayıp, halka halka doğrayıp onları da tencereye koyalım. Kuru soğanı da ayıklayıp doğradıktan sonra havuçların yanına alalım. Üzerini örtecek kadar su ekleyip ocağa oturtalım. Kaynamaya başlayasıya kadar, orta hararetli ocakta pişirmeye başlayalım. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ki dibi tutmasın. Pişme esnasında suyunu çekip, biraz daha pişmesi gerekiyorsa eğer az miktarlarda sıcak su ekleyebilirsiniz. Fava baklalarımız iyice yumuşadıktan sonra, bir el blenderıyla  pütür kalmayacak şekilde püre haline getirelim. Bu işlem sırasında tuzu da ilave edelim ki iyice karışsın. İyice püre haline gelen favamızın içine ince kıyılmış dereotunu da ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştırdıktan sonra dilediğiniz kalıba ve ya servis tabağına alalım. Ben küçük silikon kup kek kalıplarına dökmeyi tercih ettim. Soğuduktan sonra ters çevirip, üzerine biraz zeytinyağı ve limon ile servis yaptım.
Sizlerin de ellerine sağlık ve afiyet olsun.

Hiç yorum yok: