7 Aralık 2011 Çarşamba

DENİZ ÜRÜNLERİ GÜVECİ


Deniz mahsülleri hayranı bir eşe sahip olduğum için, haftanın en az 3-4 günü mutlaka balıkçımıza uğruyoruz. Denizden babam çıksa yeriz diyen bir aileyiz. Çoğu zaman evde yemek olmasına rağmen canımız deniz ürünleri çektiği için, hazır yemeği öteliyoruz. Deniz ürünleri güveci  de soframıza renk katan bir yemek. Bu yemek de aslında damak zevkine göre içinde ki çeşidi değiştirilebilecek bir yemek. Ben Panga balığını sevdiğim için genellikle onu kullanıyorum. Mezgit balığıda güvece çok yakışan bir balıktır. Mantar, iç midye gibi ilaveler yapılarak, yemeğimiz zenginleştirilebilir. Dediğim gibi tamamen damak zevki ile alalakalı. Bu yemeğin üzerine fırında tahin helva da nefis gider. Bu da benden bir öneri. Ne zaman balık yesem, arkasından mutlaka canım tatlı ister benim. Sizden bendenseniz tavsiye ettiğim tatlıyı deneyin derimJ

DENİZ ÜRÜNLERİ GÜVECİ

Malzemeler:                 
2 adet panga fileto ( kipa marketten temin edebileceğiniz kılçıksız tatlı su balığı)
250 gr haşlanmış kalamar,
500 gr superfresh dondurulmuş karides,
2 adet yeşil biber,
1 adet orta boy kuru soğan,
2 adet orta boy domates,
2 adet defne yaprağı,
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri,
Tuz, karabiber, sıvı yağ,
                                                         Güveç hazır ve fırına gidiyor



Yapılışı:
Kalamarı yaklaşık 20-25 dakika haşladıktan sonra suyunu süzüp geniş bir kaba alın. Panga fileto balığı, kuşbaşı doğrayıp kalamarların yanına alın. Karidesleri yıkayıp buzunu aldıktan sonra onları da ilave edelim. Biber, soğan ve domatesleri çok büyük olmayacak şekilde doğrayıp diğer malzemelerin içine ekleyin. Defne yapraklarını, tuz, karabiber ve yeteri miktarda ki sıvı yağı da ekleyip iyice karıştırın. Karıştırırken karides ve balıkların zedelenmemesine dikkat edin.  Harmanladığınız malzemeleri, isterseniz tek kişilik güveç veya fırın kaplarına, isterseniz büyük bir fırın kabına koyabilirsiniz. Yaklaşık 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişmiş olan yemeğimizin üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerini serpip 2 dakika daha fırında bekletip, sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

3 yorum:

herşey tadında dedi ki...

ohh ellerine sağlık güzelim çok severim;)
buarada bizim yazlık urlada
çok güzel bir yerde yaşıorsun kıymetini bil sevgiler..

Unknown dedi ki...

çok nefis görünüyor hemen denemeliyim ellerinize sağlık

LEZZETİN ASLI dedi ki...

Çok teşekkür ederim herşey tadında. Ne güzel komşuyuz tanışırız bir gün inşallah. Lezzeti Elimde inşallah denemiş ve beğenmişsinizdir. Afiyet olsun :)