7 Nisan 2010 Çarşamba

YUMURTALI SARMAŞIK



Baharın geldiği pazar tezgahlarının yeşilliklerle dolmasıyla anlaşılıyor.Hemen özlediğiniz lezzetleri arıyor tezgahlarda gözleriniz.Onlardan biri de sarmaşık benim için.Kuşkonmazın yabanisi olarak da bilinir.Biraz acımsı tadı olmasına rağmen oldukça lezzetli.Oğlumun hiç hoşlanmıyor olmasına rağmen ben mutlaka sık sık pişirir afiyetle yerim.Denemenizi tavsiye ederim.




Malzemeler:
2 demet sarmaşık,
1 adet orta boy soğan,
4 adet yumurta,
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ,
tuz,karabiber

Yapılışı:
Sarmaşıkları kolay kırılabilir yerlerine kadar olan kısımlarını kibrit çöpü boyutunda ayıklayın.Bol su ile yıkayın. Sonra sıvı yağ eklediğiniz tavaya,yemeklik doğradığınız soğanları ve sarmaşıkları alarak kavurun.
Kavrularak yumuşayan sarmaşıklara tuz ve karabiber ekleyerek yumurtaları kırıp karıştırın.Yumurtalar da piştikten sonra sıcak olarak yoğurt ile birlikte servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: