17 Nisan 2010 Cumartesi

ARNAVUT CİĞERİ


Tembellik diz boyu oldu bende biliyorum.İlk zamanlarda neredeyse her gün bir tarif yazardım, şimdi ise haftada bire düştüm.Çok ayıplıyorum kendimi doğrusu.Bahar tembelliği diyelim kısaca..Başka bir sebebi yok:))
Bu günlerde tembelliğimin yanı sıra iştahımın çok arttığını da söyleyebilirim.Doymak bilmez bir şekilde yemek yemek ...İnşallah bu durum bana çok kilo olarak geri dönmez:)))Döneceğe benzer ama....

En sevdiğim yemeklerden biri de ciğerdir.Ciğerin seveni pek fazla değildir.Bizim evde de bir tek ben yerim açıkçası.Olsun başka yiyen olmasa da ben yinede kendim için bile pişiririm.En sevdiğim pişirme şekli ise arnavut ciğeridir.Tek başına yemek olabileceği gibi, içki sofralarına da eşlik eden hoş bir mezedir aslında...

Malzemeler:

1/2 kg kuşbaşı dana ciğeri,
yeteri miktarda un,
1/2 çay bardağı sıvı yağ,
tuz,
1 adet kırmızı soğan,
1/2 demet maydanoz,
1 tatlı kaşığı sumak

Yapılışı:

Ciğerleri tuz ekledikten sonra, her tarafına gelecek şekilde unlayın.Fazla ununu alın.Bir vok tavaya sıvı yağı alıp orata hararetli ocağa koyun.Yağın biraz kızmasını bekledikten sonra ciğerleri ilave edip, tavayı arada sallayarak ciğerleri kızartın.Ciğerlerin her yerinin eşit miktarda pişmesini sağlayın.Yumuşak olmaları için çok fazla pişirmemeniz gerekir.Pişen ciğerleri, fazla yağlarını çekmesi için, bir kağıt havlunun üzerine çıkarın.
Bu sırada ayıklanıp, yıkanmış olan maydanozları ince ince kıyın.Kırmızı soğanı ince piyazlık doğradıktan sonra
tuz ile ovup yıkayın.Maydanoz ve sumak ile karıştırdıktan sonra, pişmiş arnavut ciğeri ile birlikte servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: