19 Nisan 2010 Pazartesi

TAVUKLU-SEBZELİ BÖREK



İşte en sevdiğim böreklerden biri.Tabi hazır milföy kullandığım için de oldukça pratik.İç malzemelerinde yaratıcılığınızı ve damak zevkinizi kullanmaktan kaçınmayın.Kaşar peyniri rendesi,soğan veya bezelye de ekleyebilirsiniz.Dediğim gibi damak zevki ve yaratıcılık.Ben mutlaka iç malzemesine (her yemeğime eklediğim gibi) bir tutam toz zencefil ekliyorum.Tavsiye ederim.




Malzemeler:
15 adet milföy yaprağı,
1 adet tavuk,
1 adet orta boy patates,
1 adet büyük boy havuç,
1 adet tatlı kırmızı biber,
tuz,karabiber,
2 tatlı kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
Tavuk göğüs etini yaklaşık 20 dakika kadar haşlayın.
Patates, havuç ve kırmızı biberleri julyen (kibrit çöpü büyüklüğünde) doğrayın.Bir teflon tavaya sıvı yağı dökün.Serçe parmağı boyutlarında doğradığınız tavukları tavaya ekleyip biraz kavurun.Sebzeleri de ekleyip kavurmaya devam edin.Tuzunu, karabiberini de ekleyin.Tavayı arada sırada sallayarak, böreğin iç malzemelerinin pişmesini sağlayın.Karıştırmak için kaşık kullanmayın çünkü kaşık patates ve havuçları kıracaktır.
Dondurucudan çıkardığınız milföylerinizin yumuşaması için biraz bekletin.Bu arada da iç harcı soğumuş olacaktır.
Milföy yapraklarının orta kısımlarına iç harçtan taşmıyacak şekilde paylaştırın.Hamurun karşılıklı uçlarını birleştirerek yapıştırın.Açıklık kalmamasına dikkat edin ki iç malzemesi dışarı akmasın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, birleştirme yerleri aşağıya gelecek şekilde yerleştirin börekleri.Üzerlerine yumurta sarısı ve susam sürdükten sonra, 180 derece önceden ısıtılmış fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.
Pişen böreklerinizi sıcak olarak servis yapın.Artan böreklerinizi buzdolabında saklayıp ertesi gün soğuk olarak yada fırında ısıtarak tekrar tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: