31 Mart 2010 Çarşamba

MANTAR SALATASI

Hafta sonu masalarımızdan hep bahsetmişimdir.Mutlaka bol çeşit olmalı ve özenilmeli.Ailece toplanıp,zevkle yemek yemenin tadına varmak,hoş sohbetimiz ve içkilerimiz eşliğinde tabiki.Arada sırada bizim bu durumumuzu bilen dostlarımızın da eşlik etmesiyle,soframız daha da şenleniyor.Koyu sohbetler,şarkılar,türküler,oyunlar.Herkes özgür,herkes mutlu.Tabi böylebir durum olunca da,her hafta değişik mezeler yapmak gerekiyor.Pancar salatası asla vazgeçmediğimizdir ama yanında başka çeşitlerde eklemek gerekiyor.Geçen hafta uzun süeredir yapmadığım mantar salatasını yaptım.Özlemişiz.Soframızı şenlendirdi doğrusu.
Bu arada mantar alırken mutla dikkat etmeniz gereken püf noktaları var.Salata için ise mutlaka en miniklerini seçin,kesmek zorunda kalmadan hoş görüntü elde ediyorsunuz.İkincisi ise sap kısmının gövdeye bağlı olan yerinin açık olmamasına dikkat edin.Açık olursa mantarlarınız haşlanırken kararıyor.Benden söylemesi:))

Malzemeler:
1/2 kg minik boy mantar,
1 adet limon,
1/2 çay bardağı zeytinyağı,
1 diş sarmısak,
2 adet limon tozu,
tuz
Yapılışı:
Mntarları akan suyun altında kabuklarını soyun(alt kısmından yukarıya doğru tırnağınızla tutarak soyabilirsiniz).Derin bir tencerenin içine su doldurup içinde limontuzunu eritin.Kabukları soyulan mantarları su dolu tencerenin içine alın.Tencereyi ocağa oturtup mantarlar yenecek kıvama gelene kadar pişirin.Yaklaşık 20-25 dakika kadar.
Başka bir derin kabın içerisine,limon suyunu,zeytinyağını,tuzu ve ezilmiş sarmısağı ekleyerek çırpma teliyle rengi açılıp mayonez kıvamına gelesiye kadar çırpın.Gerekiyorsa tuz ve yağ takviyesi yapabilirsiniz.Suyu süzülen mantarları sosun ekleyip iyice karışmasını sağlayın.Bir servis tabağına alarak srvis yapın.Dolapta 2-3 gün muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: