23 Mart 2010 Salı

ŞEVKETİ BOSTAN SALATASI




Pazarda görünce dayanamadığım otlardan biridir şevketi bostan.Ve üstelik şimdi de tam zamanı.İster Kuzu etli yemeğini (yakında onu da yayınlayacağım),ister yoğurtlu veya ekşili salatasını yaparak lezzetle tüketebileceğiniz bir bitki.Tazecik pazar tezgahlarında yerini almışken kaçırmayın:)


Faydaları :
Sindirim ve safra salgılarını artırır.
Karın ağrılarıyla birlikte görülen sindirim güçlüğünü giderip rahatlama sağlar.
Kanamaları durdurur; hemoroit ve ishali iyileştirmekte etkili olur.
İştahı artırır.
İdrar söktürücüdür.
Yaraların temizleme ve iyileştirme özelliği vardır. ( hazırlanan çay pamuk yardımıyla yaralara sürülerek temizlenir. )

Malzemeler:

1/2 kg şevketi bostan otu
1 adet limon suyu,
1/2 çay bardağı zeytinyağı,
Tuz

Yapılışı:

Derin bir tencereye su doldurup kaynatın.İyice yıkadığınız şevketi bostan otlarını kaynayan suyun içine ekleyerek,pişirin.Pişen otların suyunu süzdürdükten sonra,limon suyu,tuz ve yağı iyice karıştırıp üzerine dökün.Arzu ederseniz bir diş dövülmüş sarımsak da ekleyebilirsiniz.

İkinci bir seçenek olarak,haşlanmış şevketi bostan otlarının üzerine,yeteri miktarda sarımsaklı yoğurt dökerek de servis yapabilirsiniz.Eşlik edeceği yemeğe göre,tercih size kalmış:)

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: