10 Şubat 2010 Çarşamba

TAVUK BURGER

Hafta içi saat 3 dedimi oğlum koştura koştura gelir okuldan.Üzerini bile değiştirmeden" karnım acıktı" der.Sanki öğle tatilinde hiç bir şey yememiş gibi.Onun için mutlaka evde atıştırmalık bir şeyler bulunduruyorum.
Bu günkü siparişi biraz farklıydı.Benden tavuk burger istedi.Bu atıştırmalıktan çıktı tabi.2 burger yedikten sonra üçüncüsünü yedeğe aldı.Bakalım kaç saat sonra saldıracak ona.:)))Bu arada bir tanesini de ben yedim.İtiraf etmeliyim:)))

Verdiğim ölçülerle 4 adet burger oluyor.Çoğaltmak sizin elinizde.

Malzemeler:
yarım parça tavuk göğüs fileto,
1 dilim ekmek içi,
1 küçük boy soğan,
tuz,karabiber,
yarım su bardağı pane harcı,
kızartmak için yarım çay bardağından az sıvı yağ

Yapılışı:
Tavuk filetoyu,soğanı ve ekmek içini robotta ayrı ayrı kıyın.Bir karıştırma kabına alarak tuz ve karabiberi de ekledikten sonra hepsini güzelce yoğurun.
Bir tabağa pane harcını dökün.Ellerinizi ıslatarak, karışımdan parçalar koparın ve büyük yuvarlak köfteler oluşturun.Her iki yüzünü de pane harcına bulayın.Sıvı yağı teflon tavaya alıp çok kızdırmadan ısıtın.Köftelerin her iki tarafını da pişirin.
İster makarna yada pilavın yadında servis yapın.İstersenizde benim gibi Hamburger ekmeklerinin içine koyarak,ketçap,hardal,mayonez ve marul ile birlikte servis yapın.
Afiyet olsun

2 yorum:

Özlem Ekşi dedi ki...

Bloğunuzun ismine bayıldım.Cuk oturmuş diye buna derler herhalde:)
Bursa dan kucak dolusu Sevgiler....

LEZZETİN ASLI dedi ki...

Çok teşekkür ederim.Ben de İzmir den size kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.Sağlıkla kalın:)))