21 Şubat 2010 Pazar

CİĞER YAHNİ




Evde benden başka ciğer seven olmadığı için,hep kendime göre pişirmek zorunda kalıyorum.Arpacık soğanların,baharatlarla birlikte ciğere verdiği lezzete doyamıyorum.

Ciğer sevenlerdenseniz eğer,denemenizi tavsiye ederim:)))




Malzemeler:
1/2 kg dana ciğeri,
1/2 kg arpacık soğan,
1 yemek kaşığı salça veya 3 yemek kaşığı domates püresi,
1 adet havuç,
zeytinyağı,tuz,kimyon,karabiber,pul biber,
yarım demet ince doğranmış maydanoz.

Yapılışı:
Arpacık soğanları ayıklayıp yıkayın.Zeytinyağı tencereye alıp,soğanları,küp doğranmış havuçları ekleyip biraz kavurun.Ciğerleri kuşbaşı doğrayıp,yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra tencereye alın.Ciğerlerin renkleri değişince,salçayı yada domates püresini ve baharatları ekledikten sonra,10 dakika daha pişirdikten sonra, üzerine maydanoz serperek serviş yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: