2 Mart 2010 Salı

MAYALI POĞAÇA




Yumuşacık puf puf bir poğaça.Hele sabah kahvaltısında,fırından yeni çıkmış sıcacık olunca tadına doyum olmuyor.
Öğleden sonra,oğlumun okul dönüşü atıştırmalıklarının da başında gelir.
Peynirli,patatesli,sucuklu,pastırmalı hatta ıspanaklısı bile çok leziz oluyor.




Malzemeler:
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1/2 çay bardağı ılık su,
2 tatlı kaşığı instent maya,
1 çay kaşığı şeker,
1 çay kaşığı şeker,
1yumurta akı
aldığı kadar un
İç malzemesi:
200gr beyaz peynir veya lor peyniri
yeteri kadar ince doğranmış maydanoz,
karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı,
susam

Yapılışı:
Hamur için gerekli olan malzemeleri yoğurun.Ilık bir yerde üzerini örterek mayalanmasını bekleyin.Bu arada iç malzemeleri hazırlayın.Peynir,ince doğranmış maydanozu ve karabiberi,derin bir kapta karıştırın.
Mayalanan hamuru 3 parçaya ayırıp,her parçayı yuvarlak şekil vererek açın.Hamuru 8 adet ücgen elde edecek şekilde kesin.Üçgenlerin geniş yerlerine iç malzemeden koyarak,sigara böreği şeklinde sarın.Bütün hamurlara aynı işlemi yapıp,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın.
10 dakika kadar tepside dinlendirdiğiniz poğaçalara,yumurta sarısı ve susam sürdükten sonra,önceden ısıtılmış 170 derece fırında,üzerleri pembeleşene kadar pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: