8 Şubat 2010 Pazartesi

FISTIKLI İRMİK HELVASI

Özellikle balık yedikten sonra,ablamla birbirimize bakarız masum masum.Konuşmamıza,ne düşündüğümüzü birbirimize söylememize hiç gerek yok.Biliyoruz ki ikimizin aklından da geçen irmik helvası yapmak.Hızlı bir iş bölümüyle,yaklaşık 15-20 dakika sonra sıcak sıcak helvalarımızı yiyor buluyoruz kendimizi.Servis sırasında içine birazda sade dondurma koyunca daha da lezzetli oluyor.
Benim vereceğim ölçüler 3 kişiye yeter ölçülerdir.Kişi sayısına ğöre ölçüyü çoğaltmak sizin elinizde.

Malzemeler:
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı şeker,
100 gr çam fıstığı,
100 gr tereyağı,
kavrulan malzemelerin üzerini örtecek miktarda sıcak su

Yapılışı:
Bir tencereye tereyağını alıp yakmadan eritin.Fıstıkları ekleyip karıştırarak kavrulmasını sağlayın.Çok renkleri değişmeden irmiği ekleyip sürekli karıştırarak kavurun.İrmiğin rengi çok kararmadan şekeri ekleyip karıştırın.Malzemelerin üzerini çok geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip bir kaç kez karıştırdıktan sonra, üzeri göz göz olunca ocağı kapatın.Tencerenin üzerine bir parca kağıt havlu koyup kapağını kapatın.Yaklaşık 10 dakika dinlendirdikten sonra,ister ılık ister soğuk servis yapın.
Servis yaparaken,bir kaseye aldığınız bir miktar helvanın ortasına sade dondurma koyup üzerine tekrar helva ile kaplayın.Bir servis tabağına helva tabağını ters çevirin.Yerken içinden dondurma akarak çıkacak,lezzetine lezzet katmış olacaksınız.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: