22 Ocak 2010 Cuma

GÖVEÇTE KALAMAR




Geçen hafta sonu,kalamarların hepsini kızartmak zor gelince,göveç yaparak değişik bir lezzet olsun sofrada dedik.Kalamarların sert kalacaklarını zannetmiştim ama oldukça yumuşak ve lezzetliydiler.Deniz mahsülleri nasıl pişerse pişsin,iştahla yeniyor doğrusu..Eeee ne demişler "denizden babam çıksa yerim".Bir EGE'li olarak bu söze sonuna kadar katılıyorum:))))

Malzemeler:
Yarım kg temizlenmiş soslanmış kalamar,(dondurulmuş da olabilir)
2 adet orta boy domates,
2 adet yeşil biber,
1 adet orta boy soğan,
tuz,karabiber,
yeteri miktarda zeytinyağı,

Yapılışı:
Derin bir karıştırma kabına kalamarları alın.Küp doğranmış domatesleri ve biberleri de ekleyin.Piyazlık doğranmış soğanları,tuz,karabiber ve zeytinyağını da ekledikten sonra,iyice karıştırıp toprak veya cam fırın kabına boşaltın.Pişirme esnasında gerekirse yarım çay bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz.

200 derece önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.Fırından çıkarmanıza yakın,arzu ederseniz,biraz rendelenmiş kaşar serpebilirsiniz üzerine.
Fırından çıkardığınız gövecinizi sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: