19 Aralık 2009 Cumartesi

KAŞARLI OMLET


Yumurta nasıl pişerse pişsin çok seviyorum.Hele kaşarlı omlet nefis oluyor.Kaşar peyniri yerine beyaz peynir veya tulum peyniri de kullanıyorum zaman zaman.Onlarda ayrı bir lezzet katıyor.Tamamen damak zevkinize ve yaratıcılığınıza kalmış omlet yapımı.Biraz ondan, biraz bundan ekleyip nefis omletler hazırlamak mümkün.




Malzemeler:
3 adet yumurta,
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
1 tatlı kaşığı tereyağı,
tuz,karabiber

Yapılışı:
Yumurtaları bir kaba kırıp,tuz ve karabiber ekleyin.Bir çatal yardımı ile çırpın.Treyağını teflon tavada yakmadan eritin.Çırpılmış yumurtaları tavaya dökün.Her iki tarafını da omletin pişirin.Rendelenmiş kaşar peynirini omletin yarısına dağıtın.Boşta kalan tarafını kaşar peynirlerinin üzerini kapatacak şekilde katlayın.Yaklaşık 3-4 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Bu ölçü kullanılınca 3 kişiye yetebiliyor.Ama benim gibi kahvaltı canavarlarına yarısı bile az geliyor.

Afiyet olsun

2 yorum:

ARZU dedi ki...

Günaydın. İadeyi ziyaret yapalım dedik:) Bloğunuz hayırlı olsun. Omlet nefis görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

LEZZETİN ASLI dedi ki...

Merhaba Arzu Hanım.Çok naziksiniz teşekkür ederim.Zevkle izliyorum bloğunuzu.
Sevgiler:))