25 Aralık 2009 Cuma

FIRINDA KABAK MÜCVERİ


Nihayet komşumun bahçesinden koparıp getirdiği kabağı kestim.Çok büyük bir kabak değildi,rahat kesebildim.Mücverden sonra yemeğini de yapabileceğim kadar kabağım var.Oğlum bu duruma çok sevindi.Çünkü fırında kabak yemeğine bayılıyor.Yakında onunda tarifini paylaşıcam sizlerle.





Malzemeler:

1 kg kış kabağı,
2 adet kuru soğan,
1.5-2 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
tuz,karabiber,kuru nane,kuru kekik

Yapılışı:

Kabakları yıkayıp rendeleyin.Soğanları kabakların içine rendeledikten sonra baharatları ilave edin.Kabartma tozunu un ile karıştırıp kabaklara ilave edip güzelce karıştırın.Yağda kızartarak mücver hazırlayacaksanız un miktarını biraz azaltın.Kaşık yardımı ile tavaya atılabilecek bir kıvamda olacak.Sıvıyağ ile yağlanmış bir fırın tepsisine,çok kalın olmayacak şekilde mücver hamurunu yayın.Eliniz ile az sıvı yağı hamurun üzerine sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında,altı ve üstü kızarana kadar pişirin.

Ben genelde fırında pişirmeyi tercih ediyorum.Daha hafif ve börek lezzetinde olduğu için.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: