19 Kasım 2009 Perşembe

PANKEK

Bir haftadır grip olan oğlum evde dinlenmeye devam ediyor.Nihayet ateşini kontrol altına aldık ama ben de bittim doğrusu.


Sırf iki lokma yesin diye gün boyu mutfaktan çıkmaz oldum.Yok çorba pişireyim,yok meyve suyu sıkayım,yok beyefendinin isteklerini yerine getireyim derken hızlı çekim yaşadım resmen.Bu sabah ta benden pankek istedi.Ne yapalım iş başa düştü.Ödülümde 3 dilim pankek.




Malzemeler:

1su bardağı un,
1su bardağı süt,
1adet yumurta,
2çorba kaşığı eritilmiş tereyağı,
1 çorba kaşığı şeker,
1tutam tuz,
1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

Bütün malzemeleri bir bılender veya rondo yardımıyla pütür kalmaması için iyice karıştırın.Bir peçete yardımıyla yağladığınız teflon tavayı ocakta ısıttıktan sonra,bir kepçe yardımı ile pankek hamurundan istediğiniz büyüklükte dökün.Üzeri göz göz olunca, diğer yanını pişmesi için çevirin.Çevirme işleminde dikkat etmeniz gereken nokta,henüz üzeri pişmemiş olduğu için biraz sıvı olabilir.Spatula yardımıyla dikkatlice çevirmek gerekiyor.Her iki yanını da pişirin.Çok yüksek ateş olmasın hemen yanabilirler.

Sıcak servis yapmanızı öneririm.İster peynir,tereyağı,zeytin ezmesi gibi tuzlu yiyecekler ile,ister bal,sürülebilir çikolata, pekmez,pudra şekeri,reçel gibi tatlı yiyecekler ile yiyebilirsiniz.



                               Bunlar da benim payım.Muz olmadığı için kivi ile yedim.Çok güzeldi.

Doğrusu benim en sevdiğim şekli,arasına muz dilimlerini yerleştirip,üzerine çikolata sosu döküp,bir fincan kahve eşliğinde yemek çok hoşuma gidiyor.Kalori derdiniz yoksa bir parça şanti de ekleyebilirsiniz.Denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun

2 yorum:

emine dedi ki...

Merhaba Aslı Hanım,pankeki şimdi yaptım ve de çok güzel oldu,yalnız tereyağım yoktu ben de aynı ölçüde sıvıyağ koyarak yaptım,kızlarım severek yediler,tarif için çok teşekkür ederim...Sevgiyle kalın...

LEZZETİN ASLI dedi ki...

Afiyet olsun Emine hanım :)