18 Kasım 2009 Çarşamba

Pizza



Pazar günleri hamur işi,börek,pizza v.b. çeşitler pişmek zorunda bizim evde.Alışkanlık oldu.Hamur günü ilan ettik. Ya annemi yakalayıp börek yaptırıyoruz yada iş bana düşüyor.

Pizza delisi oğluma her gün pişirsem hayır demez.Beyefendi malzemesi bol olsun ister.Ketçap ve mayonezsiz yemez.Off off bu erkekleri biz anneler şımartıyoruz kesin.

Pizza yapmaktan çok hoşlanıyorum.Çünkü özgürsünüz.İstediğiniz malzemeden istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz.Tamamen sizin damak zevkinize ve yaratıcılığınıza kalmış.Biraz ondan biraz bundan.

Hamurunu süt ile yoğuruyorum çünkü bana göre daha leziz oluyor.

Bu sadece tariflerden bir tanesi.Siz de kendi pizzanızı yaratın.

Malzemeler:

Hamuru için:

3su bardağı un,
1çorba kaşığı kuru maya,
1 çay kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
Yeteri miktarda ılık süt

Üzeri için:

15o gr kaşar peyniri rendesi,
3yemek kaşığı domates salçası,
3 adet doğranmış sosis,
7-8 dilim salam,
7-8 dilim sucuk,
4-5 adet ince doğranmış mantar,
1 adet ince doğranmış domates,
1 adet ince doğranmış tatlı biber,
Yeteri miktarda kekik

Yapılışı:

Unu bir yoğurma kabına alıp ortasına çukur açalım.Mayayı, şekeri ekleyip karıştırın.Tuzu unun üzerine serpin.Çukurun içine ılık sütten azar azar dökerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edesiye kadar yoğurun.Yoğrulan hamurun üzerine bir havlu örterek sıcak bir yerde mayalanmasını bekleyin.Güneşli bir yerde veya su kaynattığınız bir çaydanlık üzerinde bekletip çabuk mayalanmasını sağlayabilirsiniz.

Mayalanmış hamuru,yağlanmış büyük fırın tepsisine güzelce yayın.Domates salçasını biraz sulandırıp hamurun her yerine eşit miktarda sürün.Rendelenmiş kaşar peynirini her yerine dağıtın.Sucuk,sosis,salam dilimlerini de yerleştirin.Mantarları,domatesleri ve biberleri de ekledikten sonra,kekik serpin.

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında,üzerindeki malzemeleri fazla kızarmayacak şekilde pişirin.Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: