22 Kasım 2009 Pazar

Avcı Böreği



Pazar kahvaltısı için uzun süredir yapmadığım avcı böreğini yaptım.Gerçi kıymalı olduğundan kahvaltı için biraz ağır bir börek olsa da çocuklar avcı böreğini yemekten hoşlanıyorlar.Bir gün önceden hazırlıyorum,sabah pişirip sıcak sıcak servis yapıyorum.Dondurucuda saklamak için de uygun bir börek.Acil durumlarda dondurucu her kadın için bir kurtarıcı oluyor doğrusu.

Malzemeler:

4adet yufka,
250-300 gr kıyma,
2 adet kuru soğan,
1yemek kaşığı biber salçası,
1/2çay bardağı ince bulgur,
1çay bardağı sıcak su,
1/2su bardağı ceviz,
1tatlı kaşığı tuz,
1tatlı kaşığı karabiber,
1su bardağı maydanoz,
4adet yumurta akı,
1adet yumurta,
galeta unu

Yapılışı:
Kıymayı az sıvıyağda soğanlarla kavurun.Salçayı ekleyip karıştırın.Daha sonra bulgur ve sıcak suyu ekleyip pişirin.pişmiş olan kıymayı ocaktan alıp içerisine ceviz,tuz,karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.Soğuması için kenarda bekletin.
4 adet yumurta akını kar haline gelene kadar çırpın.Birinci yufkayı tezgahın üzerine alın.Üzerine yumurta akından sürüp ikinci yufkayı da üzerine koyup onun da üzerine yumurta akından yeteri miktarda sürün.Yufkayı 8 parça üçgen şeklinde kesin.Yufkanın geniş yerine iç malzemeden koyup çok sıkı olmayacak şekilde sigara böreği şeklinde sarın.Bütün yufkalar bitesiye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Sarma işlemi bitirilmiş börekleri önce çırpılmış 1 adet yumurtaya,sonra da galeta ununa bulayarak isterseniz sıvıyağda kızartabilir,yada 200 derece fırında çok kızartamadan pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun

3 yorum:

ebrulitatlar dedi ki...

Bu pazar böreklerle uğraşmışız desene. Valla börek olsun neli olursa olsun. Her şekilde çok güzel oluyorlar. Avcı böreğinide hiç yapmadım. Ama malz. ne kadar güzel olduğu belli. Ellerine sağlık. Sevgiler, iyi haftalar..

Adsız dedi ki...

hmmmm bende bayilirim kahvaltilarda boyle boreklere
harika gorunuyor
ellerine saglik canim

iyi haftalar

www.yenitadlar.blogcu.com

LEZZETİN ASLI dedi ki...

Ben de katılıyorum börek olsunda gerisi hiç fark etmez.Çok teşekküre ederim sizlere:))