Malzemeler:
4adet yufka,
250-300 gr kıyma,
2 adet kuru soğan,
1yemek kaşığı biber salçası,
1/2çay bardağı ince bulgur,
1çay bardağı sıcak su,
1/2su bardağı ceviz,
1tatlı kaşığı tuz,
1tatlı kaşığı karabiber,
1su bardağı maydanoz,
4adet yumurta akı,
1adet yumurta,
galeta unu
Yapılışı:
Kıymayı az sıvıyağda soğanlarla kavurun.Salçayı ekleyip karıştırın.Daha sonra bulgur ve sıcak suyu ekleyip pişirin.pişmiş olan kıymayı ocaktan alıp içerisine ceviz,tuz,karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.Soğuması için kenarda bekletin.
4 adet yumurta akını kar haline gelene kadar çırpın.Birinci yufkayı tezgahın üzerine alın.Üzerine yumurta akından sürüp ikinci yufkayı da üzerine koyup onun da üzerine yumurta akından yeteri miktarda sürün.Yufkayı 8 parça üçgen şeklinde kesin.Yufkanın geniş yerine iç malzemeden koyup çok sıkı olmayacak şekilde sigara böreği şeklinde sarın.Bütün yufkalar bitesiye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Sarma işlemi bitirilmiş börekleri önce çırpılmış 1 adet yumurtaya,sonra da galeta ununa bulayarak isterseniz sıvıyağda kızartabilir,yada 200 derece fırında çok kızartamadan pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun
3 yorum:
Bu pazar böreklerle uğraşmışız desene. Valla börek olsun neli olursa olsun. Her şekilde çok güzel oluyorlar. Avcı böreğinide hiç yapmadım. Ama malz. ne kadar güzel olduğu belli. Ellerine sağlık. Sevgiler, iyi haftalar..
hmmmm bende bayilirim kahvaltilarda boyle boreklere
harika gorunuyor
ellerine saglik canim
iyi haftalar
www.yenitadlar.blogcu.com
Ben de katılıyorum börek olsunda gerisi hiç fark etmez.Çok teşekküre ederim sizlere:))
Yorum Gönder