25 Mayıs 2010 Salı

JÖLE PASTA



Tatlıdan asla vazgeçemiyoruz.Yemeklerden sonra mutlaka ağzımız biraz tatlansın isteriz.Bu Türk mutfağının ve damak zevkinin bir sonucu pek tabi ki.Malum yaz aylarına yaklaştığımız bu sıcak havalarda, ağır şuruplu tatlılar yerine, hafif içimizi serinleten tatlıları tercih ediyoruz.Jöleli pastayı da bu yoldan çıkarak paylaşmak istedim.Har zamanki gibi malzeme seçiminde özgürsünüz.






Malzemeler:



3 paket arzu edilen Dr.oetker jöle,

1 su bardağı süzme yoğurt,

1 paket eti kakaolu bisküvi,

Küp kesilmiş arzu edilen meyveler



Yapılışı:

Üzerinde ki tarife göre birinci paket jöleyi hazırlayın.Islatıp fazla suyunu süzdüğünüz derin bir cam kasenin içine hazırlanan jölenin yarısını döküp, dondurucu da 10 dakika bekletin.Donan jölenin üzerine doğranmış meyveleri koyun ve geriye kalan jöleyi dökün.Tekrar dondurucuda 10 dakika bekletin.İkinci paket jöleyi hazırlayın, süzme yoğurdu ekleyip bir çatal yardımı ile karıştırın.Bu karışımı yine kabın üzerine döküp dondurucu da bekletin.Üçüncü paket jöleyi hazırlayıp, bisküvileri içene kırıklayın.Bu karışımı da kabına boşaltıp dondurduktan sonra, buzdolabının normal raflarında 2- 3 saat kadar dinlendirin.



Dinlenmiş ve iyice donmuş jöle pastayı servis yapmak için kabından ters çevirerek bir servis tabağına çıkarın.Jöle pastanın kolay çıkması için, derin bir kabın içine sıcak su doldurun.Pasta kabını da bı suyun içine oturtup 4-5 dakika kadar bekletin.Sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın.Bu şekilde daha kolay çıkacağını göreceksiniz.



Servis tabağına aldığınız pasta dilimleyerek, Vanilyalı ve çikolatalı dondurma eşliğinde servis yapabilirsiniz.



Afiyet olsun

2 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

HARİKA OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK

LEZZETİN ASLI dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Yazın en sık yaptığım tatlıdır. Çok serinletici ve hafif:)