10 Mart 2010 Çarşamba

MUZLU TART



Tatlı krizimizin tuttuğu bir an yine ne yapsam diye düşünürken aklıma tart geldi.Uzun süredir de yapmamıştım.Genelde çileklisini yada elmalısını yapardım.Bu sefer evde muz vardı bende muz kullandım.Ama karışık yaz meyveleriyle de çok lezzetli oluyor aklınızda bulunsun.Yaptım ve bir saat içerisinde bitti malesef.Eee tatlıyı çok seven geniş bir aileyiz biz,ne yapalım:)))




Muzlu Tart için malzemeler

Tart hamuru için:
*14 çorba kaşığı un
*150 gr tereyağı
*2 çorba kaşığı pudra şekeri
*1 adet yumurta
*1/2 paket kabartma tozu
*1/2 paket vanilin
*bir tutam tuz

Kreması için:
*2 çorba kaşığı un
*3 çorba kaşığı toz şeker
*2 su bardağı süt
*2 adet yumurta sarısı
*1 paket vanilya
*1 çorba kaşığı tereyağı

Üzeri için:
*2 adet muz veya küp küp keseceğiniz karışık meyveler)
*2 çorba kaşığı mısır nişastası
*3 yemek kaşığı toz şeker
*yarım su bardağı su

Yapılışı:
Tart hamuru malzemlerini bir kaba koyup,hızlı bir şekilde yoğurup 15 dakika dinlendirin.
Bu arada kremayı hazırlayalım.Süt ve yumurta sarılarını iyice çırpın.Tencereye un ve şekeri alıp üzerine sütlü yumurtayı karıştırarak ekleyin.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirn.Ocaktan alıp vanilin ve teryağını ekleyip çırpıcı ile iyice çırpıp,soğumaya bırakın.
Dinlenmiş tart hamurunu yuvarlak açın ve yağlı kağıt serilmiş 26 cm lik,tart kalıbının içine,kenarlarını yükselterek yerleştirin.Hamurun tabanına çatal veya bıçak yardımıyla delikler açın kabarmaması için.170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar yani 20 dakika kadar pişirin.Pişen tart hamurunu soğumaya bırakın.
Soğuyan tart hamurunu servis tabağına çıkarıp,üzerine kremayı dökün.Halka halka kesilmiş muzları veya istediğiniz meyveleri kremanın üzerine sıralayın.
Bir cezvenin içinde şeker,nişasta ve suyu karıştırıp hafif jöle kıvamına gelesiye kadar pişirin.Pişen jöleyi meyvelerin üzerine dağıtarak dökün.(vaya hazır tart jölesi de kullanabilirsiniz)
Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba. Tarifinizi kullandim. Tart hamuru bayagi az oldu. Olcude bir hata olabilir mi? Jole de cok koyu oldu. Fakat lezzeti harika oldu. Hafif. Ozellikle krema harika idi. Tesekkurler

LEZZETİN ASLI dedi ki...

Merhaba. Hamuru kalıba ince bir şekilde açmamış olabilir misiniz? Bir daha ki sefere öyle denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun :)