10 Ocak 2010 Pazar

KESTANELİ ÇİKOLATALI PASTA


Neyin içine kestane girerse o muhteşem lezzetli olur bana göre.Hele hele pasta ile bütünleşince yeme de yanında yat derim.Ama bu gördüğünüz pasta,pasta canavarları tarafından 1 gün içerisinde bitirildi.Eeee ne yapalım sıradaki pastayı beklemek zorundalar.






Malzemeler:

Kek için:
3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
2 su bardağı un,
1 paket vanilin,
1 paket kabartma tozu,
1 paket(25 gr)kakao

Kestane püresi için:
1/2 kg kestane,
1 paket krema,
4 tatlı kaşığı pudra şekeri

Krema için:
2 paket krem şanti,
2 su bardağı süt,

Üzeri için:
1 paket glazür
keki ıslatmak için 1 su bardağı süt


Yapılışı:
Kek için önce yumurta ve şekeri iyice çırpın.Önce sıvı malzemeleri,sonra da diğer malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın.Hafif yağlanmış yuvarlak borcama karışımı dökerek,önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Kestane püresi hazırlamak için,kestaneleri yumuşayasıya kadar kaynatın.Bir bıçak yardımıyla kestaneleri kabuklarından ayırıp bir dorayıcının içine koyun.Pudra şekerini ve kremayı da ekledikten sonra,püre haline gelesiye kadar doğrayıcıyı çalıştırın.Kestane püresini sonra kullanmak üzere buzdolabında bekletin.
Krem şantileri 2 su bardağı süt ile hazırlayın.
Soğuyan keki iki parçaya kesin.Alt tabanı süt ile ıslatın.Ben kakaolu süt ile ıslattım.1 su bardağı sütün yarısını alt taban için,diğer yarısını üst taban için kullandım.Hazırlamış olduğunuz kestane püresini alt taban kekin üzerine hepsini yayın.Pürenin üzerine krem şantinin 3/1'ini  sürün.Çikolata parçacıkları serpiştirdikten sonra,kekin diğer katını üzerine yerleştirin.Kalan süt ile keki ıslatıp,kremşantinin geriye kalan kısmını,kekin yanlarını ve üzerini kaplayacak şekilde sürün.
Glazürü üzerindeki tarife göre hazırlayıp,pastanın üzerine dökün.Eğer glazürü tercih etmezseniz,kakao eleyebilir veya çikolata rendeleyebilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: