Görüntü olarak çok güzel,bir o kadar da lezzetli bir kurabiye tarifi.Biraz uğraştırıcı gibi görünse de inanın buna değiyor.Özellikle çocukların çok hoşuna gideceğinden eminim.Hazır taze ceviz mevsimiyken,ceviz kabuklarını atmayın,yıkayıp saklayın derim.Çünkü bu kurabiyeleri yapmak için yarım ceviz kabuklarına ihtiyacımız var.Ben kabukları düzgün bir şekilde cevizin arka tarafındaki birleşim yerinden bıçak yardımıyla ikiye ayırdıktan sonra(tabi ki önce içlerini yiyorum)kabukları yıkayıp sonra her seferinde bu kabukları kalıp olarak kullanıyorum.
Malzemeler :
Hamuru İçin:
125 gr oda ısısında tereyağı veya margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı toz şeker
1 adet yumurta(beyazını hamurda,sarısını kremasında kullanıyorum)
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Aldığı kadar un
Kreması için:
Yarım lt süt
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
yarım paket vanilya
dört buçuk çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Üzerine:
kırmızı ve sarı renkli gıda boyası
2 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı:
Kremayı hazırlamak için vanilya ve margarin hariç, kalan krema malzemesini çırpın.Ağır ateşte muhallebi kıvamı alana dek pişirin .Ocaktan aldığınız kremayı vanilya ve margarini ekleyip,yaklaşık 5 dakika çırpın.
Hamur malzemelerinin hepsini yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin .Üzerini nemli bir bezle örtüp 10 dk hamuru dinlendiriniz .
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yarım ceviz kabuklarının üzerini hamur ile kaplayın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamur kısımları üste gelecek şekilde sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin .
Pişen kurabiyeleri,soğuduktan sonra ceviz kabuklarından ayırın. Arka kısımlarına(çukur yerlerine) krema sürüp birbiriyle birleştiriniz . Gıda boyalarını çok az su eritin ve kurabiyeleri gıda boyasına batırıp çıkartın .Toz şekere bulayıp,orta kısmına bir yaprak nane batırıp(sap kısmı olacak) servis yapınız .
NOT : Kurabiyeleri gıda boyasına batırırken eldiven giymenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun
4 yorum:
Çok teşekkürler tarhana bilgileri için. Acaba kimdi Mutfaktaki Yaban'ı imzalatan? Çok kalabalık bir gün değildi, onun için hatırlamam gerek. (Gerçi sağolsunlar, İzmirli blog komşularım beni yalnız bırakmadılar o gün!)
Mmmmm,2 yıl önce yemiştim bu kurabiyeyi,sunum da nefis,ellerine sağlık,haaarika ;)
Merhaba Tijen Hanım..Kitabınızı Dr.Mahmut Tolon için imzalamışsınız.Birlikte gelecektik,Mahmut Bey Davet etmişti beni,fakat sağlık nedenlerimden dolayı gelemedim.O da sağolsun almış ve bana getirdi okumam için.Ellerinize sağlık çok güzel bilgiler içeren bir kitap.
Sevgilerimle:))9
Teşekkür ederim Evrencimm:)
Yorum Gönder