1 Kasım 2009 Pazar

Fırında Tahin Helvası


Dün akşam her cumartesi akşamı olduğu gibi,hava ne kadar soğuk olursa olsun umursamadığımız balkonda mangal keyfimizden biriydi.

Uzun süren masa keyfimizden sonra yavaş yavaş toparlanırken eh üzerine tatlı yemek gerekir diye düşünmeye başladık.Ablam birden "evet iyi olur,ama fırında tahin helvası"deyince hemen mutfağa gittim.Çabucak hazırlayıverdim.Üzerine birazda ceviz ekledik.Zaten çok kısa sürede de piştiği için kaldığımız yerden sofra keyfimize devam ettik.Tabi ağzımız yana yana soğumasını beklemeden saldırdık desek yeridir.

Hele balık yedikten sonra mutlaka insan fırın helvayı arıyor doğrusu.Tavsiye ederim.Mutlaka deneyin.

Malzemeler:
300-350 gr sade veya kakaolu tahin helvası
1/2 çay bardağı süt
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı tereyeğı

Yapılışı:
Helvayı fırına dayanıklı bir kaba alın.Çatal yardımıyla iyice ezin.Süt,limon suyu ve tereyağını ekledikten sonra iyice karıştırın.200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 4- 5 dakika pişirdikten sonra,fırını ızgara ayarına getirin.1-2 dakika sonra üzeri kızarınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.

Fırının ızgarasını açtığınızda başında beklemenizi öneririm.Çünkü çok çabuk kızarıyor.Kazara helvayı yakabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: