29 Kasım 2009 Pazar

CEVİZLİ REVANİ





Demiştim ya annem bu bayram tatlılarını pişirme görevini,ablam ile bana verdi diye.Bu da ablamın pişirdiği tatlı.Çok hafif ve lezzetli bir tatlı olmuş doğrusu.Ellerine sağlık ablacığım.
O kadar yaptık tabi.Annemde bize birer dilim ikram etti sağolsun.









Malzemeler:
5 çay bardağı un,
4 adet yumurta,
2 çay bardağı yoğurt,
1,1/2 çay bardağı irmik,
2 çay bardağı şeker,
1 su bardağı ceviz,
2 paket kabartma tozu,
2 paket vanilya,
süslemek için hindistan cevizi
Şerbeti için:
3,1/2su bardağı şeker,
3,1/2 su bardağı su,
1/4 limon
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak şerbeti hazırlayın.Şeker,su ve limonu kaynatın.Soğumaya bırakın.
Yumurtaları şekerle birlikte köpürene kadar çırpın.Yoğurdu,irmiği,vanilyayı ekleyin.Elenmiş una kabartma tozunu ekleyip,çırpma kabına dökün.İri dövülmüş cevizleri de ekleyip karıştırın.Yuvarlak borcam tepsiyi yağlayıp,hamurun yapışmaması için şeker serpin.Hamuru tepsiye döküp,önceden ısıtılmış orta hararetli fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirin.Fırından aldıktan sonra üzerine bir bardak su gezdirin.Önceden hazırlanıp soğutulmuş şerbeti revaninin her köşesine eşit olarak yayın.Şerbetini emdiğinde dilimleyerek servistabağına alın.Üzerini istediğiniz malzemeyle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun

1 yorum:

Bakır tencerem dedi ki...

ellerinize sağlık bende çok severim sık yapmasamda.afiyetle