3 Kasım 2009 Salı

Bisküvili Muhallebi



İşte benim kurtarıcı tatlım.Bunu mutlaka sizlerle paylaşmalıyım diye düşündüm.Nedeni çok pratik.Acil durum tatlısı da diyebiliriz.Evde mutlaka bu tatlı için gereken malzemeleri bulundururum.Dedim ya acil durum tatlısı diye. Özellikle çocuklar bayılıyor.Üzerinde bisküvi ve kakao olması cazip geliyor onlara.Fazla süt içmeyen çocuklar için de annelerin uygulayabileceği iyi bir hile doğrusu.

Malzemeler:

1 paket eti burçak bisküvi
1 paket(25 gr) kakao
1 lt süt
2 çay bardağı un
2 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
100 gr tereyağı veya margarin

Yapılışı:

Burçak bisküviler ile kakaoyu robotta iyice kıyın.Büyük fırın tepsisinin her yerini kaplayacak şekilde serpin.

Diğer tarafta bir tencereye un ve şekeri koyup,karıştırarak sütü ekleyin.Orta hararetli ocakta,sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.Ocaktan aldığımız muhallebinin içine vanilya ve yağı ilave edip mikser ile yaklaşık 5 dakika çırpın.Yavaş yavaş kepçe yardımıyla un haline getirilen bisküvili kakao karışımının üzerine yayın.Tepsinin her tarafını eşit olarak kaplamalı muhallebi.

Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırın.Yaklaşık 1-2 saat sonra eşit aralıklı karelere böldüğünüz muhallebileri.İkiye katlayıp beyaz kalan kısımlarını tepsideki dökülen bisküvilere bulayın.Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun

2 yorum:

EN pasta dedi ki...

İşte tam benlik lezzet...Sütlü tatlı,bisüvi ve kakao...Off of ;)

LEZZETİN ASLI dedi ki...

Ewet Ewrencimm..Çok da kolay olduğu için elime yapışan bir tarif:))