13 Ekim 2009 Salı

VE GELDİM:)) ÇİKOLATA SOSLU MUHALLEBİ







Hala çözebilmiş değilim ama çalışıyorum.Pek teknolojiyle aram iyi olmasa da azimliyim.
Bu yüzden tatlı başlamak istiyorum.Hafif ve tabiki lezzetli bir parfe.Hımmm bu arada çok pratik:))


Malzemeler:
1 litre süt
8 çorba kaşığı şeker
2 kahve fincanı un
2 paket vanilya
100 gr tereyağı(margarin de olabilir)
1 paket dr oetker çikolata sosu
sosu pişirmek için yeterli miktarda süt
üzerine dökmek için hindistan cevizi
Yapılışı:
Un,şeker ve sütü, çok açık olmayan ocakta, bir el çırpıcısı ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.Vaniya ve tereyağını ekleyip mikser ile 3-4 dakika kadar çırpın.Kare ve ya oval borcama dökün.Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp tatlının üzerine yavaşça dökün.Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında yaklaşık 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyin,üzerine hindistan cevizi dökerek servis yapın.

Afiyet olsun

Not: Eğer çikolata sosunu kendiniz hazırlamak isterseniz onun için de bir ölçü verebilirim.

Malzemeler:
500 ml süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırarak muhallebi kıvamından daha yumuşak pişirip kullanabilirsiz.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Arkadaşımmmmmm
eminim bu sitede herkesin ağzına layık nefis lezzetler olacak.ama emin ol senin elinden yemek daha nefis olur :)
başarılar dilerim canım benim...

LEZZETİN ASLI dedi ki...

Canımcım..sağolsın..ben hezaman yaparım senin için..ne zaman istersen..:))

enn pasta dedi ki...

Hayırlı olsun kuzi ;) enpasta'da linklerime ekledim,takipçin bol olsun...

LEZZETİN ASLI dedi ki...

Canım kuzim çok sağolasın..benim ki işte öyle bir hobi:))

kuazimodo dedi ki...

Selamlar bu sosa biraz bitter çikolata eklesem olur mu? Kıvamı tutturabilir miyim sizce? Tariflerinizi merakla bekliyorum selamlar
Gizem

LEZZETİN ASLI dedi ki...

Merhaba Gizemciğim
Ben bu tarifte oldukça akışkan bir sos sevdiğim için bitter çikolata kullanmıyorum.Fakat istersen az miktar kullanabilirsin.
Sevgiler Teşekkür ediyorum:)