14 Ekim 2009 Çarşamba

Sanırım oldu artık.
Bu iş yemek pişirmekten daha zor geldi bana ilk başlarda.

İkinci yazımda balık  tercih ediyorum.Çünkü ben bir deniz çocuğuyum:))

Sahil kasabasında yaşamak ne büyük huzurdur insan için.İstediğiniz zaman deniz kenarında güneşin doğuşunu veya batışını izlemek ne büyük şanstır.Ne güzeldir iyot kokusuyla birlikte çayınızı yudumlamak.Akşam üzeri balıkçıların ağlarını denize bıraktıktan sonra,limana sakin dönüşlerini izlemek.Daha saymakla bitiremeyeceğim huzuru vardır denizin.
Tam zamanıdır diye düşünüyorum.Av yasağının bittiği,balığın bol olduğu bu mevsimde sardalya tava yapmanın.Ama çok sevdiğim,çok lezzet katan bir sos hazırladıktan,balıkları bu sosta beklettikten sonra pişireceğiniz bir tarif.


Malzemeler:
1 kg temizlenmiş ve kılçıkları alınmış sardalya
Kızartmak için sıvı yağ
Mısır unu


Marine sos için:
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
2 diş dövülmüş sarmısak
tuz,karabiber
1/2 su bardağından biraz fazla su

Yapılışı:
Sos için verilmiş olan malzemeleri derince bir kap içerisinde çatal veya çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.Boza kıvamında olacak şekilde suyu ekleyip azaltabilirsiniz.Sardalya balıkları sosun içerisine ekleyip,balıkları zedelemeden karıştırın.Balıkların her yerine sosun bulaşması gerekir.1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra,balıkları mısır ununa bulayarak, kızgın yağda her iki taraflarını da kızartın.

Afiyet bal şeker olsun:)

Hiç yorum yok: