7 Eylül 2010 Salı

DALYAN KÖFTE




Çok sık yapmadığım yemeklerden biridir dalyan köfte.Arada sırada canımız çeker, değişik yemek arayışları içerisine girdiğimizde aklımıza gelen,sunumu da şık bir yemek olduğu için tercihlerimizin başında gelir.Çok da iştah açıcı doğrusu.Yanında da patates püresi olmazsa olmaz…Yarım kilogram kıymadan yaptığımda rahatlıkla 6 kişi doyuyor.Çok aç bir aile ise 750 gr mı tercih edin benceJ






Malzemeler:

Yarım kilogram orta yağlı kıyma,
2 dilim bayat ekmek içi,
1 adet orta boy soğan,
Tuz, karabiber,
Yarım demet maydanoz,
Bir avuç kadar taze nane,
2 adet rafadan haşlanmış yumurta,
3 adet haşlanmış havuç,
1 kase haşlanmış bezelye,

Domates sosu için:
3 yemek kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz, karabiber,kekik

Yapılışı:
Önce köfteyi hazırlamak ile başlayalım.Ekmek içini, soğanı,maydanoz ve naneyi ayrı ayrı rondodan geçirip kıymaya ilave edin.Tuz ve karabiberi de ilave edip köfteyi iyice yoğurun.Mutfak tezgahının üzerine yeteri kadar folyoyu serip, köfte harcını çok inceltmeden dikdörtgen şekil vererek yayın.Ortasına  boylamasına dörde bölünmüş yumurtaları, bezelyeleri ve havuçları yerleştirin.Köfteyi patlatmadan yavaşça malzemeler içinde kalacak şekilde, folyo yardımı ile rulo haline getirin.Uç kısımlarını da mutlaka kapatın.Dalyan köfteyi yağladığınız bir fırın tepsisine folyoyu çıkararak yerleştirin.180-200 derce fırında üzeri güzelce kızarasıya kadar pişirin..

Köfte pişerken sosu hazırlayabilirsiniz.Bir kaçerol da sıvıyağ,salça, tuz ve karabiberi ekleyerek, salçayı kavurun.Kavrulan salçaya biraz ılık su ekleyip, ne çok koyu ne de çok sıvı olmayacak şekilde bir sos elde edin.Ocaktan indirmenize 2 dakika kala kekiği ekleyip servise hazır hale getirebilirsiniz.

Pişen dalyan köfteyi 2-3 dakika fırın dışında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis tabaklarına alın.Köftelerin üzerine domates sosundan dökerek servis yapın.Yanına patates püresi yapmayı unutmayın.Çok yakışıyorlar birbirlerineJ


Afiyet olsun

2 yorum:

fuat gencal dedi ki...

İYİ BAYRAMLAR
Ramazan bayramınızı tüm kalbi duygularımla tebrik eder. Nice bayramlara ailenizle birlikte sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde erişmenizi Mevlam'dan niyaz ederim.

Sevgi ve Saygılarımla.

mandalincikmazi dedi ki...

MANDALİNA VE PORTAKALLI LEZZETLERİNİZLE HEPİNİZİ ETKİNLİĞİME BEKLİYORUM


http://hobidunyam.womanforum.net/ tarafından düzenlenen

yemek etkinliklerinin mandalina ve portakallı lezzetler *9* " Etkinliğine

ben http://mandalincikmazi.blogspot.com/ ( Yıldız ) ev sahibeliği yapacağım



30Aralık-20 Ocak tarihleri arasında düzenlenen etkinliğime katılmak için dilediğiniz çeşitte mandalin ve portakallı tarifler hazırlayıp resmiyle birlikte tariflerinizi blogunuzda yayınlayıp bana isim, tarif adı ve blog adresinizi belirterek mail atmanız yeterli olacaktır. Blogu olmayan arkadaşlar da katılabilirler hepinizi bekliyorum.


Ayrıca bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.Davetiyeyi ulaştıramadığım arkadaşlarım olursa lütfen kusuruma bakmayın hepinize ulaşmaya çalışacağım.



TEŞEKKÜR EDERİM


NOT: hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...

Hepimize kolay gelsin.