20 Haziran 2011 Pazartesi

PRATİK GÜVEÇ

Çok ama çok uzun zamandır yazmıyorum farkındayım. Ama hayatımda o kadar çok değişiklikler oldu ki gayet normaldir. Evlendim ve bir iş yerimiz var artık. Eşim ile birlikte bir internet kafe işletiyoruz. Artık bir sürü çocuğumuz var. Yetişkin müşterilerimiz de var tabiki ama çocuklar çoğunlukta.Her şeyi rayına oturtmak üzereyiz. Sanırsam artık bundan sonra arada sırada yeni tarifler yazabilirim. 

 Malzemeler:
750 gr dana güveçlik kuşbaşı et,
5 adet acı veya tatlı biber,
2 adet orta boy kuru soğan,
3 adet orta boy domatez,
kekik, tuz, karabiber, yeteri miktarda zeytinyağı,

Yapılışı:
Bir tencerede zeytinyağıyla etleri kavurun. Arada sırada çok suyunu çekmişse az miktarda sıcak su ekleyerek pişmesini kolaylaştırabilirsiniz. Ama su fazla gelmemeli yoksa etlerde haşlama tadı olur. Bizim amacımız kavurma tadı vermek.

Etler iyice yumuşayıp piştikten sonra, küp doğranmış domates, biber, soğan ve baharatları da ekleyip iyice karıştırın. İsterseniz bu karışımı küçük toprak kaplara kişi sayısına göre paylaştırabilirsiniz. İsterseniz de büyük bir toprak kap veya fırın kabında da pişirebilirsiniz. Tabiki güvecin lezzetini veren toprak kaptır.
Önceden 180 derece ısıtılmış turbo fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. İsterseniz piştikten sonra üzerine hafif kaşar peyniri rendesi de serpebilirsiniz.


Afiyet olsun