2 Ağustos 2010 Pazartesi

HÜNKAR BEĞENDİ




Uzun süredir yapmayı düşündüğüm yemeği yapmak bu güne kısmetmiş.Hünkar beğendi mi tam olarak bilemiyorum ama biz  çok beğendik doğrusu. Patlıcanların en lezzetli olduğu şu mevsimde, yaz mevsimi için de oldukça hafif bir yemek.Hafif olduğu için biraz fazla kaçırdım ben siz daha dikkatli olun derim:)




Malzemeler:
1/2 kg kuşbaşı dana eti,
1 adet orta boy soğan,
4 adet yeşil biber,
2 adet orta boy domates,
Tuz, karabiber,sıvı yağ

Başamel soslu karışım için:
3 adet orta boy bostan patlıcan,
1 çorba kaşığı un,
1.5 su bardağı süt,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Patlıcanları 200 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin (ocakta yada mangalda da közleyebilirsiniz). Patlıcanlar közlenirken diğer taraftan etleri pişirin.Sıvı yağı  ve etleri tencereye alın.Orta hararetli ocakta suyunu salıp çekesiye kadar pişirin.Yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.Soğanlar solunca Rendelenmiş domatesleri de ekleyip kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.

Pişen patlıcanların kabuklarını soyup, bir kesme tahtasının üzerinde çok inceltecek kadar kıyın.
Bir teflon tavaya sıvı yağı ve unu koyup rengi değişmeyecek kadar kavurun.Hızlı hızlı karıştırarak sütü ilave edin.Boza kıvamına gelince kıyılmış patlıcanları ekleyerek yaklaşık 5-6 dakika kadar daha pişirin.Rendelenmiş kaşar peynirlerini ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın.

Servis yapmak için önce patlıcanlı sostan tabağa yeteri miktarda koyun.Üzerine et soteden koyup sıcak olarak servis yapın.Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.

Afiyet olsun