Malzemeler:
3 su bardağı baldo pirinç,
3 yemek kaşığı çam fıstığı,
3 yemek kaşığı kuş üzümü,
250 gr fırında pişmiş ve ayıklanmış kestane,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
3 yemek kaşığı tereyağı,
4,5 su bardağı tavuk suyu,
Tuz, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve bir tutam tarçın.
Yapılışı:
Pirinci yıkayıp sıcak suda yaklaşık 5 dakika kadar
bekletelim. Kuş üzümlerini de güzelce
yıkayalım. Pilav tenceremize sıvı yağı alıp çam fıstıklarını kavuralım.
Renkleri koyulaşmaya başlayınca tereyağını da ekleyelim. Suyunu süzdürdüğümüz
pirinçleri de tencereye ekleyip 2-3 dakika kavuralım. Kestaneleri, kuş üzümlerini,
tuz ve tarçını da ilave edip karıştıralım. Sıcak tavuk suyunu pirinçlerimizin
üzerine ekledikten sonra, orta hararet ateşte pilavımızı pişirelim. Pişen
pilavımızın üzerine bir miktar kağıt havlu örterek, 3 dakika kadar dinlenmeye
bırakalım. Dinlenen pilavınızı servis yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Ben
kemiksiz tavuk kalça etinden, baharatlı kavurma ile birlikte servis yaptım.
Eşimden tam notu aldım. Sofranızda bir değişiklik olsun, siz de deneyin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder