11 Kasım 2009 Çarşamba

Lorlu Piramit Pasta



İşte benim en favori tatlılarımdan biri.Hıımmm  çok lezzetli..

Bu gün arkadaşlarım kahvaltıya geldiler bana.Kahvaltı ama saatlerce sürüyor.Çünkü keyfini çıkara çıkara,sohpet ede ede yapıyoruz.Ne kadar yediğimizin blançosunu tutmuyoruz o gün doğrusu.Zaten 15 günde bir bir araya geliyoruz.Lokmalarımızı sayıp canımızı mı sıkalım yani?

Eeee kahvaltıdan sonra tabiki kahve keyfide olmalı.Yanında da tatlı.Ben de düşündüm daha önce arkadaşlarıma yapmadığım lorlu pastamdan yapayım dedim.İyiki de yapmışım.Arkadaşlarımın çok hoşuna gitti.

Canım arkadaşım Asuman'ın,mevsiminde çilekli yaptığı,ondan öğrendiğim bir pastadır.

Malzemeler:
750 gr tatlı lor,
100 gr tereyağı,
1 su bardağı pudra şekeri,
18 adet petibör bisküvi,(kakaolu ve ya sade)
2 adet muz,

Yapılışı:

Tatlı loru bir kaba alın.Eritilmiş tereyağını üzerine dökün.Pudra şekerini de ekledikten sonra iyice yoğurarak malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın.

Tezgahın üzerine streç film serin.Lorlu karışımı iki parçaya ayırıp yarısını filmin üzerine 1 cm kalınlığında sürün.
Bisküvileri süte batırarak yan yana 3 tanesini lorlu karışımın üzerine yerleştirin(bisküvileri yan yatık şekilde yerleştirin).Bütün bisküvilerin hepsi bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın.Kalan lorlu karışımı bisküvilerin üzerine yayın.Ortasına soyulmuş muzları bütün olarak koyun.Bisküvilerin altından streç film ile birlikte iki yanından kaldırarak pastaya piramit şeklini verin.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra,arzu ederseniz çikolata sosu ile servis yapınız.
Lorlu pastayı arzu ettiğiniz meyve ile yapmanız mümkün.Çilek,kivi,böğürtlen,kestane şekeri v.b. meyveler de olabilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: